Kreće ciklus radionica za žene

759

Žena sve što jest

Pod naslovon ‘Žena- sve što jest‘ sutra kreće ciklus psihološko kreativnih radionica, a prva na redu je pod naslovom ‘Kreativna snaga žene’. Psihologinja i psihoterapeutkinja Tanja Stanić Brdar, kao jedna od voditeljica radionice, za Teklić je komentirala kako je i zašto uopće došlo do organizacije ciklusa radionica za žene. ‘Razmišljanja o smjerovima kojima se suvremena žena u današnjem svijetu kreće, navela su nas da razmišljamo o novoj ulozi žene’. Brdar kaže kako je ženstvenost danas drugačije shvaćena, možda čak i potiskivana, kada povučemo usporedbu s patrijarhalnim društvom nekada.

Žene danas potiskuju ženstvenost

‘Danas su žene svoju ženstvenost blago potisnule, da bi do izražaja došlo ono maskularno u njima. Situacija nije drugačija niti s današnjim muškarcima koji su pomalo izgubljeni po pitanju svoje vlastite uloge u današnjem društvu’. Ovim radionicama tako je cilj  istražiti žensku stranu, te u njoj pronaći snagu. ‘Smatramo da je feminizam itekako dao doprinos položaju žene u društvu, probudio je ‘prkosnu ženu’, no sada treba ići dalje i pronaći snagu u ženstvenosti.’, zaključila je Brdar.

Stručno psihološki pristup

Inače, riječ je o stručno psihološkom pristupu ovog ciklusa radionica koje će pokriti različite aspekte ženstvenosti kroz teme- ‘Žena umjetnica’, ‘Poslovna strana žene’, ‘Žena majka’, ‘Duhovnost suvremene žene’ i druge. Tako ćete nakon uvodnog upoznavanja, imati priliku doći u kontakt sa ženstvenim dijelom u sebi i svim onim iz vašeg iskustva što je utjecalo na razvoj vaše ženstvenosti. Kroz praktične vježbe i međusobnu interakciju moći ćete osvijestiti koliko ste zadovoljne tim svojim aspektom danas i što još želite učiniti u smislu daljnjeg rasta i boljeg kontakta sa svojom ženskom snagom.

Više informacija o radionici i prijave za sudjelovanje na radionicama kliknite OVDJE.

Lana Klobas

Komentari