Continental koktel

497

Joooooj… ponedjeljak i ovakvo vrijeme… zar nije dovoljno i samo po sebi to što je ponedjeljak?! Doduše kad malo razmislim i prisjetim se, prošli tjedan me netko pitao s čuđenjem „Odkad nije padala kiša?!“, na što sam ja s još većim čuđenjem odgovorila „Pa nek ni ne pada!!!“. Hmmmm… ali eto – pogled kroz prozor ne djeluje baš ohrabrujuće jutros tako da… što je tu je!

Pa ako ste već spremili svoje kišne čizmice, pogriješili ste, ipak mi se čini da će Vam zatrebati još koji put. Ma u biti, ako pogledamo kišu s druge strane, kroz sunčane naočale ili kako već hoćete skakanje po lokvicama poprlično je leraksirajuće osjećaj. Mene vraća u djetinjstvo i gotovo svaki put mi izmami osmijeh… sve dok ne dođem kući i suočim se s ogromnom hrpom robe kojoj se nakon potpunog presvlačenja i dodavanja mokrih krpica gotovo i ne vidi vrh, a prilika za pranje se gotovo ni ne nazire s obzirom da o buri i suhom vremenu nema ni naznaka. No dobro, tipičan jing-jang… u svakom dobru malo zla, u svakom zlu malo dobroga. Pa držimo se dobre strane… Prošli tjedan sam čula, tj. pročitala jednu zanimljivu izjavu a kaže ovako: „Svatko tko kaže da sunce donosi sreću očito nikada nije plesao na kiši.“

Pa zaplešite na kiši… makar probajte… ja ću Vam malčice pomoći otjerati oblake i razvedriti Vam dan – danas Vas častim koktelom imena Continental. Za njegovu izradu Vam je potrebno:

Continental
3cl Svjetli rum
1cl BOLS Creme de menthe
1cl Lime Juice

Sve sastojke dobro „prošejkajte“ s ledom i ulite u koktel čašu. Kao dekoraciju koristite listiće svježe mente.

Priča o ovom koktelu je izrazito kratka, a ide ovako – nekada je mješavina ruma i mente bila izrazito popularno piće. Ovaj koktel predstavlja avanturistički zaokret baziran na toj formuli. Atraktivne boje šumske hladovine i okus mente idealno se slažu sa prodornom notom limete.

Stoga ljudi, zanemarite vrijeme, pobijedite depresiju, zaplešite, razvucite osmijeh i uz sve to uživajte u Continental koktelu atraktivne zelene boje!

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari