Bendovi koji su obilježili povijest glazbene industrije, a raspadom šokirali fanove

1294
One Direction

Ovaj tjedan tinejdžeri diljem svijeta slomljenih srdaca oplakuju odluku mlađahnog Zayna Malika, da napusti boy bend ‘One Direction’. Naime, Malik je iznenada odlučio da mu je dosta slave, turneja i života zvijezde i sada ‘želi biti normalni 22- godišnjak.’ Ne ulazeći u problematiku kvalitete ili slušljivosti One Directiona, oni su svakako mega grupa današnjice, i to globalno! Samim time, ovakva vijest na nekoj je razini potresla glazbenu industriju. No, ovo sigurno nije prvi put da se ovako nešto dogodilo, pa u nastavku slijedi lista bendova čiji su raspadi ili odlazak pojedinih članova bendova šokirali svijet.

1. Kevin Richardson (Backtreet Boys)

Kevin Richardson ovu planetarno popularnu grupu napustio je 2006. kako bi slijedio svoje profesionalne snove. Ipak, 2012. Kevin se odlučio na povratak i do dana današnjeg, stalni je član Backstreet Boysa!

2. John Lennon (The Beatles)

Iako je ovaj legendarni bend napustio još 1969. godine, Lennon nije to uradio i službeno (javnim nastupom) sve do najave solo albuma Paula McCartney 1970. godine.

3. Tom DeLonge (Blink 182)

blink-182-4eaea7576e7f3

Na veliko razočaranje fanova ovih pankera koji su 90- ih ‘žarili i palili’ svojim žestokim tekstovima, ali i političkim provokacijama, Tom DeLonge 2004. godine zbog iscrpljenosti je odlučio napustiti bend. Navodno je za njega kuluminiralo kada je uz snimanja albuma i odlazaka na turneje, saznao da bend razmišlja i o sudjelovanju u reality showu.

 4. Debbie Harry (Blondie)

Debbie Harry na solo karijeru odlučila se 1981. nakon loših komentara kritičara na bend, Harry je sama nastavila tonovima pop i rap muzike, a bendu se ipak vratila1997. godine.

5. Mark Wahlberg (New kids on the block)

Mark Wahlberg bio je član benda tek tri mjeseca 1984. godine. Nakon odlaska iz benda svoja lutanja nastavio je gradeći karijeru kao reper, da bi se na kraju našao u glumi. Bend je međutim vrlo uspješno nastavio bez njega.

6. Justin Timberlake (‘N SYNC)

Eh, Justin, Justin… Svi znamo da je Timberlake bio član ovog boy benda, no 2002. snimio je svoj prvi solo album i postao mega popularan. Istovremeno je vrlo javno govorio o želji da napusti bend, a 2004. je to službeno i učinio.

7. Geri Halliwell (Spice Girls)

Spice-Girls-spice-girls-32558448-2310-1802

‘Ginger Spice’ napustila je ‘spajsice’ 1998. zbog ‘nepomirljivih razlika’. Njezin ‘pokušaj’ solo karijere trajao je zaista kratko, a jedino pamtljivo iz tog razdoblja je obrada hita ‘It’s raining men’. Aleluja!

8. Freddie Mercury (Queen)

Bio je duh, pokretač i legenda benda. Smrt Freddieja Mercuryja 1991. itekako je utjecala na budućnost benda. Brian May, Roger Taylor and John Deacon i danas snimaju glazbu, ali naći zamjenu za Freddiejev vokal gotovo je nemoguća misija.

L.K./ Mashable

 

Komentari