Auguste za Teklić: “Budiš more” različit od ostalih naših pjesama

Nakon značajnog prošlogodišnjeg uspjeha kojeg su doživjeli debitantski singlovi ''Ona'' i ''Magla'' već mjesec dana u radijskom eteru slušamo novi singl Augusta ''Budiš more''.

220

Na plodnom i rastućem valu kantautorica tako je svoje mjesto pronašao i ovaj glazbeni duo koji čine Ivana Lulić i Gordana Marković, prošlogodišnje finalistice HR Demo kluba, a evo što su djevojke povodom novog singla komentirale za Teklić: ‘Baš smo se veselile snimanju ovog spota jer su nam se jako svidjele ideje koje su imale redateljice spota, no kako to i inače biva, na sam dan snimanja stvari su nam se izjalovile pa baš nije ispalo kako smo planirale. Nismo mogle unajmiti čamac u kojem smo trebale veslati, kornjačice u jezeru bile su predaleko pa ih nismo mogli dobro snimiti. Promijenile smo ekipu s kojom smo radile ovaj spot i dodale smo još više tog ženskog toucha cijeloj našoj priči i na kraju je sve ispalo jako lijepo. Mislim da se osjeti ta romantična nota koju smo htjele dodati ovoj dinamičnoj pjesmi. Videospot su napravile Martina Nemčić i Slavica Parlov, sve poznatija mlada hrvatska redateljica, čiji kratki film ”Who is Kyla” (Tko je Kyla?) uskoro možete pogledati na Danima hrvatskog filma.

Pjesma nam je veliki poticaj

”Budiš more” jako se razlikuje od naših ostalih pjesama i čim smo je napisale, i Gordana i ja smo znale da će se događati velike stvari s njom. Činjenica da ju je toliko ljudi zavoljelo otprve nam je veliki poticaj da čim prije završimo album i krenemo aktivno nastupati. S obzirom da smo obje zaposlene, bilo je teško održavati koncentraciju na više polja i onda smo odlučile ne nastupati dok ne završimo album. Sada ta pauza traje gotovo godinu dana i jedva čekamo sjesti u auto i početi svirati po cijeloj Hrvatskoj!’, dodale su.

Glazbu i tekst potpisuju Auguste (Ivana Lulić i Gordana Marković), dok je aranžman kreirao Tomislav Franjo Šušak, producent svih pjesama Augusta. Pjesma je snimljena u njegovom Studiju C, kao i ostatak albuma čiju objavu očekujemo uskoro. Pjesma je od samog izlaska prisutna na HR TOP 40 najslušanijih singlova u zemlji, što potvrđuje kvalitetu ovog mladog benda.

Ana Vuković/ Lana Klobas

Komentari