Idealan nedjeljni ručak: Balsamic govedina na žaru

239

Sastojci:

1/2 šalice odležanog balzamičnog octa

1/4 šalice maslinovog ulja

1 žlica Worcestershire umaka

6 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog

1/2 šalice narezanog mladog luka

1 žličica svježe mljevenog crnog papra

2 žličice soli

1/8 žličice kajenskog papra

2 žličice meda

1/4 šalice svježih listova ružmarina

2 funte goveđeg filea

4 ražnjića

Korak 1

U posudi umutite balzamični ocat, maslinovo ulje, Worcestershire umak, češnjak, zeleni luk, sol, crni papar, kajenski papar i med. Dodajte ružmarin i ostavite sa strane.

Korak 2

Izrežite govedinu na kocke i dodajte u marinadu; promiješajte da se sve kocke dobro oblože. Zamotajte i ostavite u hladnjaku preko noći, povremeno promiješajte ako je moguće.

Korak 3

Navucite govedinu na 4 ražnja i osušite papirnatim ručnicima prije pečenja. Sav višak marinade sačuvajte za podlijevanje.

Korak 4

Pecite na žaru na jakoj vatri, povremeno podlijevajući marinadom, oko 5 minuta po strani za srednje, ili dok govedina ne postigne željenu pečenost. Uklonite meso s roštilja i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Korak 5

U međuvremenu zakuhajte preostalu marinadu u loncu. Procijedite i koristite kao umak za posluživanje.