U razornom potresu u BiH poginula djevojka, ima ozlijeđenih, tijekom noći deseci podrhtavanja

136

Jučer oko 23 sata Hercegovinu je pogodio razoran potres, koji se osjetio u Dalmaciji i Crnoj Gori. Seizmološka služba Hrvatske javila je da je magnituda 6.1, a EMSC je javio kako je magnituda bila 5.7.

U potresu je preminula je 27-godišnja djevojka Elmira Sefo iz Stoca u Hercegovini. Na njezinu je kuću pala ogromna stijena. Ima i ozlijeđenih. Tijekom noći je zabilježen velik broj slabijih podrhtavanja. Najveće su štete nastale u Stocu i Ljubinju. Mnogi ljudi su u tim gradovima noć proveli na ulicama.

Kako javlja EMSC, oko 4:10 sati dogodio se još jedan jači potres magnitude 4.4 po Richteru. Epicentar je bio 32 km od Mostara, odnosno 14 km od Stoca. Prije toga, u 1:55 je zabilježen potres 2.9 po Richteru, u 2:02 potres magnitude 2.6 po Richteru i u 2:59 potres magnitude 4.3 po Richteru.

Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanskog kantona objavila je izvješće.

Jučer se u 23:07 dogodio snažan potres jačine 5,6 prema Rihteru na području Grada Stoca, s epicentrom u općini Berković, u mjestu Strupići. Tom prilikom jedna osoba je smrtno stradala, a nekoliko osoba je zadobilo lakše povrede.

Prilikom potresa nastala je materijalna šteta na ruševnim objektima i odroni na putnim pravcima Stolac – Mostar, Stolac – Neum, Stolac – Ljubinje i Stolac – Berkovići. Tijekom noći uposlenici Komunalnog Stolac i DVD Stolac su raščišćavali prometnice po gradu uslijed pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Kako saznajemo od MUP-a HNK oko 23:10 sati uslijed prirodne sile zemljotresa na području grada Čapljine na više objekata je nastala materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila , uslijed pada crijepa. Medicinsku pomoć u DZ Čapljina zatražile su četiri osobe s lakšim povredama”, navodi se u izvještaju Civilne zaštite HNK-a, a donosi Index.

L.B.

Komentari