Sjećate se čovjeka koji je nosio “lijes države”? Kandidira se za predsjednika

77

Josip Juretić, čovjek koji je nedavno izazvao senzaciju u javnosti noseći lijes do Zagreba, najavio je svoju kandidaturu.

Juretić se pridružio darivanju krvi u Zagrebu prilikom čega je objavio da će se kandidirati za predsjednika države, s kojom inače vodi 105 parnica. Zato je naglasio da bi kao predsjednik poradio na pravnom sustavu.

Kao što je nošenjem lijesa simbolički predstavio smrt države Hrvatske, tako je i prilikom davanja krvi iskoristio simboliku poručivši političarima da prestanu sisati krv narodu, već suprotno – da daju krv.

Juretić je u veljači nosio lijes od Buzina do Zagreba, a trebao ga je spustiti na Markovu trgu, no policija ga je preduhitrila uhićenjem.

“U lijesu je sadržaj ove države. Korupcija, lopovluk, mafija, krv koju su prolili od branitelja, mog pokojnog oca kojeg su ubili. Nažalost nije imao za kruh ni za vodu. Bio je vojni invalid, rješavali smo mu mirovinu šest godina. Ne vidim nikakvog pomaka”, izjavio je tada Juretić.

Juretić je rekao da želi započeti kandidaturu kao čovjek iz naroda, onaj koji nikad nije pripadao nekoj političkoj stranci.

 

 

Komentari