Riječkim Korzom prodefilirali ovogodišnji sudionici WRC Croatia Rallyja 2024.

92
WRC Croatia Rally

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska je domaćin WRC Croatia Rallyja koji se ove godine vozi kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Grad Zagreb i Primorsko-goransku. U sklopu rallyja koji se održava od 18. do 21. travnja, automobili su prošli i riječkim Korzom gdje su ih mogli pogledati brojni građani, a nakon toga su se zaputili prema Platku.

Na rallyju ove godine sudjeluje 68 posada iz 35 zemalja među kojima su najtrofejnije svjetske rally posade i najveći rally vozači današnjice – prošlogodišnji laureat Elfyn Evans, osmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier, vodeći u sezoni 2024 Thierry Neuville te rally zvijezde Tanaka, Katsuta, Fourmaux i brojni drugi.

WRC Croatia Rally

Kako je istaknuo predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ovo natjecanje prenosi 150 svjetskih televizijskih kuća i izvrsna je prilika za promociju kako Hrvatske tako i Primorsko-goranske županije i Rijeke. „Zahvaljujući ovoj utrci predivni kadrovi našeg grada i naše županije obići će svijet i vjerujem zainteresirati i privući ljubitelje moto sportova da posjete i upoznaju naš kraj, da ga odaberu za svoju sljedeću destinaciju za godišnji odmor“, rekao je direktor Škarpa.

Sudionike rallyja pozdravili su i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski i zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut.

Palčevski je istaknuo kako se Rijeka sve više profilira kao turistička destinacija te kako i ovakve manifestacije tome doprinose. „Valja reći i kako Rijeka ima bogatu automoto povijest, ako znamo da je 1935. u garaži braće Jankovitz u Ciottinoj ulici nastala riječka „alfa“, jedan od dizajnerski i tehnološki najimpresivnijih automobila u cjelokupnoj automobilskoj povijesti. Nadam se da se na Korzu vidimo i iduće godine“, rekao je Palčevski dok je zamjenik Braut istaknuo kako se nada da će sljedeće godine Primorsko-goranska županija biti još zastupljenija u ovoj utrci. „Veliki je značaj ove utrke za naš kraj i drago mi je što već nekoliko godina surađujemo i što je naša županija dio ovog rallyja. Našu podršku imate i dalje i rado ćemo ugostiti ovu manifestaciju i u budućnosti i u većem obimu nego do sada jer zaista mislim da natjecateljima možemo pružiti sve potrebne uvjete“, rekao je Braut.

Na natjecanju ove godine sudjeluje i sedam hrvatskih timova, posade čine Viliam Prodan, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Igor Mandić i Igor Tomljanović.

Nakon Korza vozači kreću prema Platku gdje ih čeka atraktivan i vozački zahtjevan brzinski ispit. Nakon Primorsko-goranske rally se nastavlja u Karlovačkoj županiji dok su vožnje na brzinskim dionicama Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije na rasporedu u nedjelju.

WRC Croatia Rally WRC Croatia Rally WRC Croatia Rally WRC Croatia Rally WRC Croatia Rally WRC Croatia Rally

Komentari