Kad spojiš Nikolu Teslu, dobre koktele i odličnu mjuzu u riječkom tunelu, moraš doći!

140

Ovotjedna svečana promocija časopisa Medicina Fluminensis, prvog tematskog broja posvećenog prvoautorskim studentskim radovima dodatno će biti začinjena prvim, jedinstvenim  „Znanstvenim koktelom“.

Po prvi puta na Medicinskom fakultetu i Sveučilištu u Rijeci, a ujedno i u Hrvatskoj, znanstveno-stručni časopis Medicina Fluminensis i Znanstveni odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, organiziraju neformalni event popularizacije studentske znanosti pod nazivom “Znanstveni koktel” koji će se održati 14. prosinca ove godine s početkom u 22 sata, u podzemnom tunelu TunelRi, s ciljem predstavljanja novog oblika komunikacije u svijetu studentske znanosti.
Bit će to večer dobrih vibracija i vrhunske glazbe, do dugo u noć trajat će druženje studenata, znanstvenika i svih zainteresiranih posjetitelja uz glazbeni program 80-ih, pod vodstvom DJ-a, profesora Saše Ostojića.

Program uključuje razbijanje mitova o znanosti i znanstvenicima kao bauku, uz moderno i duhovito predstavljanje koktela i drugih pića nazvanih znanstvenim imenima, pod kojima se skrivaju poznata, ali i potpuno nova i originalna pića, kreirana samo za ovu prigodu.

Uz vrhunsku glazbu, dobra je zabava zajamčena i dodatno začinjena maštovitim koktelima. Probajte pronaći vama najdraže piće zvučnih imena poput Alfreda Nobela, Alberta Einsteina, Nikole Tesle ili pak Mentora, Student congressa, Molecular centrifuge…

Tijekom programa, koji će moderirati docentica Nina Pereza i mladi liječnik Andrej Belančić, bit će predstavljen i prvi studentski broj znanstveno-stručnog časopisa Medicina Fluminensis, u kojem je objavljeno petnaest radova čiji su prvi autori studenti i prvi je primjer takvog cjelovitog broja posvećenog studentima u nekom znanstvenom časopisu u Hrvatskoj.

(https://www.facebook.com/events/669319270128667/)

 

Komentari