Na dan kada se škveranima dijele otkazi, osumnjičeni u aferi Uljanik izašli iz pritvora!

23

Upravo danas, kada su se u Uljaniku počeli dijeliti otkazi radnicima, na Županijskom sudu u Rijeci ukinut je istražni zatvor za šestoricu od ukupno 14 osumnjičenih u aferi Uljanik. Riječ je o šestorici koji su u istražnom zatvoru zadržani zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U istrazi su ispitani svi svjedoci i više nema osnove za pritvor, pa je Županijski sud na osnovi prijedloga Županijskog državnog odvjetništva ukinuo rješenje o pritvoru, kazao je  glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Iz pritvora su pušteni Gianni Rossandsa, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe, Marinko Brgić i Veljko Grbac, bivši članovi Uprave, Maksimilijan Percan, bivši predsjednik Uprave „3. maja“,  Dragutin Pavletić, bivši direktor Uljanik plovidbe i Silvan Kranjc, direktor Uljanik Brodogradilišta.

Uz njih, osumnjičeno je još osam osoba te tvrtka Uljanik plovidba za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u tvrtkama Uljanik i 3. maj, kojima je tim tvrtkama i državnom proračunu nanesena šteta od 1,2 milijarde kuna. Sumnja se da su kaznena djela počinjena na području Rijeke i Pule od siječnja 2010. do sredine listopada 2017. godine.

Komentari