“Kortil uživo” – Volonteri u akciji uređenja trga između OŠ Centar i Građevinske škole

19

U petak, 24. svibnja 2019. godine, s početkom u 12 sati, u sklopu projekta „Kortil uživo“ volonteri će oslikati i urediti prostor trga između Osnovne škole Centar i Građevinske škole (pokraj ulice Podhumskih žrtava).

Pored volontera projekta Europska prijestolnica kulture, OŠ Centar, Građevinske tehničke škole i Volonterskog kluba Graditeljske škole za industriju i obrt, u aktivnosti su se uključili i članovi Matice umirovljenika Rijeka, članice udruge Korak po korak, članice radionice pletenja, umjetnici i glazbenici koji će svojim angažmanom i idejama doprinijeti da trg dobije nove sadržaje i bolji izgled.

Uređenje započeti s najmlađima, a nastaviti se nizom aktivnosti tijekom cijelog popodneva – od čišćenja trga, oslikavanja pločnika, postavljanja drvenih sjedala do akcija gerilskog pletenja na stablima i klupama i pečenja palačinki.

U večernjim satima na rasporedu je nastup bendova Gipsy Boogie i ča god, Pachamama Streetconnection, Elian i Silk Milk.

„Kortil uživo“ dio je manifestacije „Hrvatska volontira“ koji se ove godine obilježava od 22. do 25. svibnja te dio Volonterskog programa Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture.

Komentari