Grad Rijeka odbio Štimčevu “jabuku i loptu”, PGŽ prihvatila

  79
  Grad Rijeka odbio Štimčevu “jabuku i loptu”, PGŽ prihvatila

  S 25 glasova „za“, pet „protiv“ i 12 „suzdržanih“, prihvaćen je proračun Primorsko goranske županije vrijedan 224,5 milijuna eura. Prije toga je župan Zlatko Komadina akceptirao šest amandmana, među kojima i dva nezavisnog  vijećnika Davora Štimca, Možemo i Akcije mladih, te Skupština još dva.

  Grad Rijeka odbio amandamane Davora Štimca

  Prihvaćanjem njegovih amandmana, vijećnik Štimac je svoj glas u Skupštini dao za županijski proračun, ali ne i u Vijeću za proračun Grada Rijeke.

  Gradonačelnik Marko Filipović prihvatio je deset oporbenih amandmana. Gradsko vijeće još dodatno dva. No u proračunu  vrijednom 175,7 milijuna eura, nije bilo „mjesta“ za prvašiće i nositelje kvalitete u amaterskom sportu. Odbili  su financiranje jedne voćke dnevno za riječke prvašiće te dodatna sredstva za amaterske loptačke sportove, što ih je amandmanima predložio Davor  Štimac.

  Odbijen je  i amandman kojim je vijećnik Štimac tražio da se gradski prirez smanji sa 14 na 10 posto.

  Grad ipak dokapitalizira Energo

  U raspravi o rebalansu proračuna za 2022. godinu Štimac je upozorio na nepotrebnih 30 milijuna kuna za dokapitalizacije Energa. Rebalans je prihvaćen, ali je rasprava o dokapitalizaciji bila burna. No unatoč brojnim prigovorima na račun menadžmenta i lošeg poslovanja, u Energo će biti uloženo 30 milijuna kuna.

  Izvor: Da štima svima

   

  Komentari