Bad Blue Boysi opet u medijima! Fašistički pozdravi i “Za dom spremni” odjekivali ulicama Milana! Reagirali i strani mediji.

140

Kako prenose Bergamo News i Corriere della Serra navijači Dinama su svoj boravak u Italiji obilježili brojnim incidentima i skandaloznim ponašanjem. Hrvati su čak napali skupinu navijača Atalante ispred stadiona u Milanu.

Stigli su na San Siro izvan parade. Skupili su se blizu vrata 4 i 7 i počeli vrištati. Bacili su  stolice i neke boce. Navijači Atalante u tom su trenutku prihvatili sukob sa navijačima zagrebačkog Dinama na cesti. Izbila je brza i nasilna tuča, prema kojoj su agenti Službe mobilne policije odmah požurili. Navijači su pobjegli i pomiješali se sa gomilom. Bilo je to sinoć, oko 19.30, sat i pol prije utakmice Lige prvaka.

Nekoliko minuta kasnije kola hitne pomoći obradila su pet Bergamovih navijača, koji su svi teško ozlijeđeni. U isto vrijeme došlo je i do još jedne agresije, ovog puta izolirane, ali i opasnije, jer je bila potpuno izbačena iz logike sukoba na stadionu: još jedna skupina Hrvata napala je obitelj iz Bergama u automobilu u ulici don Gnocchi. Dva su mladića (14 i 21) i 50-godišnjakinja zadobili modrice. Dvoje njih liječeno je na licu mjesta, dok je 21-godišnjak zadržan na promatranju u bolnici.

Kako je vidljivo iz objava po društvenim medijima Bad Blue Boysi su Milano pozdravili fašističkim pozdravima i uzvikivanjem ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Promocija za Hrvatsku samo takva…

Naslovna fotografija: Facebook 

Komentari