Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetiti će Novalju

524

Boravkom u Zadarskoj županiji, rekla je, želi se upoznati kako otoci i otočani žive izvan turističke sezone, kako žive školarci, ribari, težaci, umirovljenici. “Drago mi je što će mi se za boravka u Zadru pridružiti i predstavnici Vlade. Držim da je to iznimno dobar znak, jer oni mogu izravno odgovoriti na mnoga pitanja, a vjerujem da ćemo time pokazati i zajedničku brigu o projektima i idejama, da ćemo potaknuti nove projekte za razvoj i revitalizaciju otoka”, istaknula je predsjednica.
Upozorila je kako je povratak stanovništva na otoke danas više iznimka, nego pozitivan trend, te da upravo stoga država mora učiniti više kako bi potaknula razvitak i obnovu otoka.

U srijedu je Predsjednica posjetila Dugi Otok dok će treći radni dan u Zadarskoj županiji, četvrtak 7.travnja, provesti u obilasku otoka Molat, Ist, Premuda, Silba i Olib.
U petak, 8.travnja, Predsjednica će posjetiti otok Pag, Novalju gdje će prisustvovati Gospodarskom forumu na kojem će se svojim će se šefovima Diplomatskih misija i Međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj forumu sa svojim najznačajnijim projektima predstaviti Grad Novalja, Grad Pag, Općine Povljana i Kolan te Ličko-senjska i Zadarska županija.
Nakon predstavljanja diplomati će moći postavljati pitanja gradonačelnicima, načelnicima i gospodarstvenicima, ali i obratno. U interaktivnom poslovnom okruženju rezimirat će se sadašnje stanje i tražiti daljnja najbolja rješenja razvoja.
Po završetku službenog dijela Gospodarskog foruma nastavit će se druženje u neformalnom obliku na zajedničkom domjenku.

Komentari