Ove subote na Grobniku Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera

85

Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera održat će se ove subote, 28. svibnja, s početkom u 10 sati na aerodromu Grobničko polje.

Organizator manifestacije je Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera Rijeka koje okuplja nekoliko udruga – Padobranski klub Krila Kvarnera, Pilotski klub Krila Kvarnera, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub slobodnog letenja Krila Kvarnera te Klub za samogradnju Krila Kvarnera i svi će oni ove subote zainteresiranim posjetiteljima predstaviti svoje aktivnosti.

Tijekom programa bit će izvedeni letovi na zrakoplovima koje klubovi posjeduju, padobranski skokovi, a zrakoplovi će biti izloženi i na tlu tako da će ih se moći razgledati iz blizine.

Program manifestacije prvenstveno će promovirati zrakoplovne aktivnosti kroz prikaz letenja svih klubova na zrakoplovima koje posjeduju, skokove padobranaca, te letenje modelima, čime će se posjetiteljima pružiti uvid u sve vidove zrakoplovstva kojima se građani grada Rijeke i okolice mogu baviti u neposrednoj blizini, u sklopu klubova koji djeluju na aerodromu Grobničko polje. U sklopu manifestacije održati će se letački program kojim će se građanima predstaviti avioni Cessna 207, Cessna 150, Cessna 172 i Citabria, jedrilice i atraktivni skokovi padobranaca, kao i prezentirati letenje zmajevima, para-jedrilicama i modelima. Na zemlji će biti izloženi razni tipovi aviona koji se nalaze na aerodromu, kao što su Antonov AN-2, KR-2 amaterski građen avion, jedrilice i slično“, najavio je predsjednik Zrakoplovnog društva Kvarner Darko Elezović.

Za posjetitelje – izloženi zrakoplovi i panoramski letovi

Letački program zamišljen je da teče kontinuirano prikazujući razne zrakoplove i njihove karakteristike kao i skokove padobranaca. U pauzama između letova zrakoplova letove bi izvodili modelari dok bi posjetitelji imali priliku razgledati izložene zrakoplove.

Program otvorenja bit će u 10 sati, dok će prvi letovi započeti u 11 sati. Također, planirana je i organizacija panoramskih letova za građane uz određenu naknadu.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković istaknuo je kako je ova manifestacija prilika da se građani upoznaju s aktivnostima zrakoplovnog društva, ali i prilika da se s njima povežu i ostale udruge tehničke kulture, da se međusobno bolje upoznaju i u budućnosti potencijalno ostvare neku suradnju.

Sve zaljubljenike u zrakoplovstvo na ovu subotnju manifestaciju pozvali su i savjetnica za programe tehničke kulture Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Eugenija Perić kao i predsjednik jedriličarskog kluba Krila Kvarnera Marko Herak.

Manifestacija se organizira u suradnji s Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.

L.B.

Komentari