Student Day Festival: Bruce Lee pod zvjezdanim nebom trsatskog Kampusa

72

Ususret novom izdanju Student Day Festivala, 31. svibnja u 21 sat program Kultno kino Art-kina seli na riječki Kampus provjeriti može li kultni naslov Brucea Leeja Na zmajevom putu spojiti sve generacije u zajedničkom gledanju klasika pod zvjezdanim nebom. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje!

Naime, ove je godine pedeseta obljetnica od kultne hongkonške borilačke komedije koju je napisao, producirao i režirao Bruce Lee te, naravno, tumači i glavnu ulogu. Uz njega, debitantsku ulogu na velikom platnu odlično je odradio još jedan kultni lik – Chuck Norris.

Tang Lung (Lee) stiže u Rim ne bi li pomogao svojim rođacima u poslovanju restorana jer ih lokalni sindikat prisiljava prodati lokal. Šef sindikata upošljava ponajbolje japanske i europske borce kako bi se suprotstavili Tangu, no nitko mu nije ravan. Tada u priču stiže Amerikanac Colt (Norris). Rimski Koloseum postaje bojnim kung fu poljem Brucea Leeja i Chucka Norrisa.

Jedna od najvećih ikona pop-kulture 20. stoljeća i osoba koja je 70-ih popularizirala filmove borilačkog žanra (ali i općenito borilačke sportove) tragično je preminula šest dana prije premijere narednog filma U zmajevom gnijezdu (1973.) koji je postao svjetski filmski hit i koji je Leeja pretvorio u međunarodnu filmsku (post-mortem) zvijezdu.

Projekcija filma na Kampusu održava se na zelenoj površini iza Akademije primijenjenih umjetnosti, a posjetiteljima se preporuča da ponesu jastučiće ili dekice za sjedenje.

U slučaju lošeg vremena projekcija se seli u kinodvoranu Art-kina. Ako se projekcija održava u kinu, ulaz je i dalje slobodan za studentice i studente uz predočenje x-ice, a za ostatak publike naplaćuje se po redovnoj cijeni od 25,00 kn.

Program zajednički provode Art-kino i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u sklopu Student Day Festivala.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

L.B.

Komentari