Slavenski diptih – izložba i premijera kratkog filma u Galeriji SKC

123

Otvorenje izložbe održat će se u Galeriji SKC 5. travnja 2024. s početkom u 19 sati kada će uslijediti i premijerno prikazivanje kratkog filma „Kikimora“. Ulaz slobodan.

O IZLOŽBI:

Izložba „Slavenski diptih” otkriva bogatstvo slavenske mitologije kroz radove dviju mladih umjetnica. Ana-Marija Jurić i Anđela Brzaj kroz svoje radove prenose naslijeđe slavenske kulture na suvremen i inspirativan način stoga sve ljubitelje slavenske mitologije, kao i one koji će to tek postati pozivamo da posjete ovu izložbu i zarone u svijet mitologije.

AUTORICE:

Ana-Maria Jurić predstavlja svoj vodič kroz slavenska mitološka bića pod nazivom „Čudnovate beštije i gdje ih pronaći”. Kroz deset ilustracija, autorica nas uvodi u svijet štriga, Baba Jaga, drekavaca i drugih mitskih stvorenja.

Anđela Brzaj svojim kratkim igranim filmom „Kikimora” donosi jedinstvenu interpretaciju slavenskog duha. Kroz kombinaciju stvarnosti i nadnaravnog, stvara priču koja pobuđuje pomutnju među likovima, ali među gledateljima.

Obje autorice prošle su godine diplomirale na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Ana-Maria Jurić  i Anđela Brzaj
Izložba i film, koji je sastavni dio izložbe, mogu se pogledati do 13. travnja 2024. radnim radom i subotom, od 17 do 20 sati (Galerija SKC, Kružna 6, Rijeka).

Film Kikimora provodi se uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci možete pratiti na službenim stranicama

Komentari