Tim Hecker krajem rujna u Močvari

193

Nakon dva koncerta za pamćenje koje je Ben Frost u Močvari održao upravo zahvaljujući suradnji Multimedijalnog instituta i Žednog uha, došlo je vrijeme da Zagreb ugosti još jedno veliko ime suvremene elektronske glazbe, Tima Heckera.

Premda smo na njegov dolazak čekali dulje negoli je to planirano, dobra je vijest da nam Hecker dolazi na krilima sjajnog novog albuma “Love Streams” objavljenog za veliki 4AD. Snimljen na Islandu od strane već spomenutog kolege i prijatelja Bena Frosta, a uz gostovanje Icelandic Choir Ensemblea za kojeg je vokalne aranžmane radio još jedan genijalac Jóhann Jóhannsson, ovaj je osmi po redu album naišao na neskriveno oduševljenje kritike, ali i na pomalo iznenađujući komercijalni uspjeh zabilježen prije svega u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Večer otvara DJ duo Tajga&Tundra iz Žive Muzike setom eksperimentalne glazbe prožete elektroničkim i industrial utjecajima. Zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 55kn može se kupiti do 10.9. Nakon toga će koštati 65kn a na ulazu 80kn. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.