Instagram omogućio objavljivanje sadržaja s računala!

24

Instagram je još krajem lipnja počeo s testiranjem mogućnosti objavljivanja sadržaja pomoću web preglednika na računalima. To je jedna od opcija koji mnogi korisnici zahtijevaju već godinama, osobito oni koji Instagram koriste u poslovne svrhe.

„Znamo da mnogi ljudi žele Instagramu pristupati sa svog računala, pa da bismo poboljšali to iskustvo, sada testiramo mogućnost stvaranja Instagram objava putem njihovih web preglednika na računalima“, rekla je u lipnju za Bloomberg Facebookova glasnogovornica Christine Pai.

Gotovo pet mjeseci kasnije, ova je opcija u četvrtak, 21. listopada, konačno postala dostupna svim korisnicima Instagrama. Sadržaj će se moći objavljivati klikom na + ikonu u gornjem desnom kutu.

To nije jedini novitet koji je pripremila ova kompanija te su ovaj tjedan predstavili i testnu opciju suradnje koja je ograničena na dva korisnika koji mogu zajedno objavljivati sadržaj na Instagramu i videa u sklopu Reelsa. Oni koji žele surađivati s drugim korisnicima moraju im poslati zahtjev za suradnju na koji ti korisnici trebaju pristati. Nakon toga objavljeni je sadržaj vidljiv pratiteljima oba korisnika, a takve kolaborativne objave (službeni naziv opcije je Collabs) čak će dijeliti preglede, lajkove i komentare, odnosno neće se računati pojedinačno za svakog korisnika/korisnicu. Također, predstavljena je i opcija jednostavnijeg prikupljanje sredstava za neprofitne akcije i udruge te još nekoliko opcija, odnosno specijalnih efekata (Superbeat i Dynamics Lyrics) namijenjenih korisnicima Reelsa, javlja Zimo. 

L.B.

Komentari