Vrijeme ponovo ruši sve rekorde – Sutra očekujemo najviše temperature zraka ikad izmjerene u studenom

Vraćamo se u rujan...

81

Danas svjedočimo sličnom vremenu kao i jučer, pretežno nas prekrivaju oblaci, a povremeno ima i oborina, naročito obilnijih na sjevernom Jadranu, gorskom području te sjevernoj Dalmaciji. Vjetar je većinom slab, a u unutrašnjosti je moguća mjestimična magla.Najviša dnevna temperature je između 15 i 19, u Dalmaciji i istočnoj Hrvatskoj od 19 do 24 °C.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku. Tijekom noći na subotu i ujutro uz više oblačnog razdoblja, a na zapadu zemlje moguće su i oborine.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, prema večeri se može očekivati i jaka te podno Velebita s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 9 do 14, na Jadranu se se očekuje od 14 i 18. Najviša dnevna od 20 do 25 °C, u gorju malo niža, piše DHMZ.

Prema drugim prognozama, u subotu ćemo doživiti još toplije temperature zraka. Najviše predviđene dnevne temperature, bit će od 22 do čak 27 °C, u nedjelju samo stupanj-dva niže, piše Slobodna Dalmacija. 

Novi tjedan obilježit će toplije, promjenjivo vrijeme. Najviše oborina očekuje se na prijelazu iz srijede na četvrtak. 

Komentari