Uginuo je Nosonja, najstariji pas u Hrvatskoj

618

Istarska aktivistica za pomoć životinjama Mae Isaksson na društvenim je mrežama izvijestila kako je najstariji pas u Hrvatskoj, Nosonja, uginuo.  Mae je Nosonju udomila kad ga nitko nije htio, pružila mu topli dom i ljubav te mu uljepšala starost. Nosonja je u veljači napunio nevjerojatnu 21 godinu.

“Bila mi je iznimna čast i velika sreća, biti tvojom najboljom prijateljicom u tvojih zadnjih 5 i pol godina. Došao si mi vec kao 16-godišnjak i razum je znao s čim treba računati, ali srce ne prihvaća i slomljeno je. Nosonja je danas zaspao i nece se vise probuditi.”
Snimka zaslona 2021-07-23 113042
Izvor: Screenshot Mae Isaksson Facebook

Nosonja je prvotno bio smješten u groznim uvjetima u azilu u Osijeku. Bio je udomljen, a kada je napunio 16 godina obitelj ga je izbacila na ulicu. Zbog teške ozljede na licu nije mogao pronaći udomitelje, no Mae ga je odlučila udomiti. Nije ni slutila da bi kod nje mogao provesti pet godina.

„Nije čudno da je doživio toliko, jer potrebna je ogromna doza tvrdoglavosti i upornosti da prođeš skoro deset godina horor azila, pa tri godine dobrog azila, pa udomljenje u stan već u starosti, pa onda još stariji, sa 16, vraćen u azil usred zime! Ali od tada je bio moj! Neka je hvala svima koji te nisu htjeli i hvala tvojima iz Udruge Pobjede koji su te čuvali između tih nedaća. Jedno si od najdivnijih bića rođenih na ovoj planeti“, napisala je Mae u veljači kada je napunio 16 godina prenosi Jutarnji list.

Komentari