U Hrvatskoj 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom, Beroš najavio mogućnost novih mjera za obiteljska okupljanja

179

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je kako je u proteklih 24 sata zabilježeno 69 novih slučajeva zaraze. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 897, a među njima se nalazi 90 pacijenata na bolničkom liječenju te 5 pacijenata na respiratoru. Od pojave virusa do sada, zabilježeno je ukupno 3220 zaraženih osoba, preminulo je 113 osoba, a 2210 ih se oporavilo. U samoizolaciji se trenutno nalazi 4850 osoba. U Splitu je od koronavirusa obolio i jedan turist iz Velike Britanije.

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je: “Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.”

Zbog porasta broja zaraženih Scandinavian Airlines, koji prometuje prema Puli, Splitu i Dubrovniku neće pokrenuti brojne linije. Nadalje, Capak je upozorio da ukoliko građani neće poštovati mjere, razmotrit će se njihovo pooštravanje. Beroš je najavio nove mjere za obiteljska okupljanja budući da su ona postala mjesta rizika.

Nakon što je u vladi održan sastanak Stožera civilne zaštite Capak je kazao: „Održali smo sastanak i izmijenili najnovije informacije i govorili o tome što bismo eventualno trebali poduzeti i prodiskutirali smo sa Slovenijom što bismo trebali napraviti. Prvo moramo paziti da imamo dovoljno zaštitne opreme, da nabavimo dovoljno zaštitne opreme, to je važno. Što se tiče Slovenije surađivat ćemo još više s njihovim zavodom i o tretmanu naših državljana pri ulasku u Sloveniju, željeli bismo detaljnije razmijeniti informacije.“ Isto tako, nadodao je i kako se neće zatvarati granice, već će se mjere pooštravati za građane Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentari