Stiže promjena vremena – I to već večeras

33

Već večeras stiže promjena vremena, a za cijelu Hrvatsku izdana su brojna upozorenja. Promjenu donosi frontalni poremećaj koji će se krajem dana premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok. U istočnim krajevima će i dalje prevladavati sunčano vrijeme.

Primjedba 2020-07-06 165043

Prema večeri možemo očekivati porast naoblake, a u noći kišu, pljuskove i grmljavinu. U noći na utorak preko našeg područja premjestit će se intenzivna hladna fronta uz nagli pad temperature zraka koji će naročito izražen biti u višim slojevima atmosfere. Vjetar će biti poslijepodne umjeren, a tijekom noći na poznatim lokalitetima bit će umjerena i jaka bura, na Kvarneru s olujnim i orkanskim udarima. Jutarnje temperature zraka od 17 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 25 i 28 °C.

 

Što se tiče oborina, fronta će značajno izraženija biti u kopnenom području, naročito u Sloveniji gdje bi moglo biti vrlo obilnih količina kiše. Za Istru i Kvarner većina prognostičkih modela prosječno predviđa 10-ak mm kiše, no lokalno bi moglo biti obilnijih količina. Vrijeme će se postupno smiriti već sredinom dana uz kidanje naoblake i pregršt sunčanog vremena, ali bit će vjetrovito.

Izvor: IstraMet

Komentari