Sestru i brata 99-postotnog invalida deložiraju iz kuće u Rukavcu, susjedi traže pomoć

304

44-godišnji Dragan i 42-godišnja Snježana od rođenja žive u Rukavcu. Njihovi roditelji naslijedili su jedan dio kuće nakon što su dogledali stariji bračni par. Međutim za svog života to nikad nisu pravno prepisali. Danas, nakon 44 godine Snježana i Dragan su primorani napustiti “svoju” kuću, a 1. lipnja slijedi im deložacija, javlja Facebook grupa “Vjerujete li u čudo”.

Ako možete pomoći, u nastavku se nalazi broj računa:

IBAN za uplatu HR9824840083120796463
U opis plaćanja staviti- DONACIJA
Vlasnik računa Snježana Savić.

“Kratko objašnjenje situacije u kojoj se nalaze Dragan i Snježana.

Razlog zbog kojeg smo izašli u javnost je taj da želimo Draganu i Snježani omogućiti da nastave normalno živjeti. Kako je ovo vrlo specifična situacija, odnosno Dragan je 99 posto invalid i funkcionira normalno u našem i okolnim mjestima, pomaže na svim feštama i skuplja boce, a te iste skladišti oko svoje kuće dok ih ne proda. Dakle zvuči bahato ali njima treba ili neka kućica ili stan sa vrtom odnosno vanjskim prostorom gdje to nikomu neće smetati. To mogu razumjeti ljudi koji ih poznaju i znaju u kojoj se oni situaciji nalaze i koliko težak život imaju. Ako se Dragana smjesti u stan u zgradi taj čovjek će od tamo sigurno pobjeći i onda nismo ništa napravili. Zato je ovo teška situacija i za općinu i teško je pronaći pravo rješenje, ali uz dobre ljude smatram da možemo uspjeti.
Dragan i Snježana prošli su cijelo djetinjstvo i odrastanje kroz veliko siromaštvo, bili su gladni doslovno. Poslije kad su odrasli i kad su im roditelji umrli cijelu brigu oko Dragana je preuzela sestra Snježana i možda žrtvovala svoju osobnu sreću zbog brata i želje da ostanu skupa. Ona im je priuštila normalan život, kupila auto, lijepo uredila sama kuću, cijelu je obukla u kamen i to sama, dovukla sama vodu iz šterne jer im nije bilo dopušteno u 21. stoljeću da se priključe na vodu, što je osnovno pravo svakog čovjeka. Snježana je zbog teškog fizičkog rada već bila na operaciji kičme i već ju čeka druga. Znači ne možemo samo stati i gledati kako 01.06. ostaju bez krova nad glavom jer njima stvarno treba pomoć koju su definitivno zaslužili. Jer su vrijedni, marljivi, pošteni, nikoga ne ugrožavaju i nikad za nikakvu pomoć nisu pitali, dakle brinu se sami za sebe, potrebna im je samo ta kućica da nastave živjeti i raditi.
 Njega u starački dom a ona će se pobrinuti za sebe jer je radno sposobna. Ali mi, mještani Rukavca ne možemo to dopustiti jer znamo koliko su težak život imali. Nemojmo dopustiti da ih razdvoje jer na ovom svijetu nemaju nikoga osim jedan drugoga. Oni žele ostati u Rukavcu, a mi smo im pronašli jednu starinu u koja bi mogla postati njihov dom. Potrebno nam je 500.000 kuna
Snimka zaslona 2022-05-04 083552
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari