Rijeka – Varaždin 2:0: Galešić i Mitrović donijeli pobjedu

216
nk rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 2:0 u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a.

U tvrdoj i teškoj utakmici bijeli su dugo vremena lomili otpro odličnih Varaždinaca, a utakmicu su prelomili u 79. minuti.

Pašalić je ubacio iz kornera, Hodža vratio loptu glavom, a Galešić poentirao iz blizine – 1:0. Nakon pobjedničkog gola protiv Rudeša, Niko je načeo i otvorio bijelim put prema pobjedi protiv Varaždina.

Rijeka je do kraja utakmice kontrolirala, nakon ubačaja Bande, Galešić je prenio glavom loptu, a Mitrović zatresao mrežu i potvrdio pobjedu – 2:0.

Bila je to utakmica u kojoj je Rijeka pokušavala, ali izrazito teško dolazila do prilike. Dapače, Varaždin je prvi imao veliku priliku u 16. minuti. Nakon ubačaja iz kuta, Labrović je loše procijenio let lopte, Ba je spustio loptu, a Dabro na gol crti nije ju uspio pospremiti u praznu mrežu!

Rijeka je uzvratila u 33. minuti. Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, Radeljić je bio prvi na lopti, ali udarac iz blizine otišao je preko grede!

Rijeka je dobro krenula u nastavak, ali pokušaj Hodže (60′) i efektan udarac iz okreta Obregona (67′) nisu donijeli željeni rezultat.

Kako je utakmica odmicala, Varaždin je postajao sve opasniji u kontri i polukontri, ali bijeli su na kraju slomili otpor Varaždina u završnici za važna tri boda i povratak na prvo mjesto.

Komentari