Prvi srpanjski vikend na Platku privukao mnoštvo izletnika i rekreativaca

13

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je krenuo u svoj drugi mjesec programa, pa je početak srpnja donio zanimljive aktivnosti. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Prvog vikenda u srpnju festival je započeo u subotu programom “Zen lice Platka”, koji se organizirao u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner. Odaziv je bio odličan, a atmosfera sjajna, pa se ovaj program pokazao itekako atraktivan, a lokacija savršena. Nedjeljni program je bio namijenjen nordijskom hodanju i pješačenju, a sve u suorganizaciji sa KŠR Gorovo i to na laganoj stazi. Organizator već najavljuje i nadolazeći vikend. U subotu 11. srpnja program će se održati u Brodu na Kupi i to nordijsko hodanje, ali i 8. Međunarodni Kupski noćni polumaraton – “Utrka prijateljstva” koji se organizira zajedno s Udrugom Kupa. Dan kasnije, program se vraća na Platak i to uz “Sportsko – rekreativni program u prirodi” koji će ponuditi stolni tenis, badminton, crossminton i mini tenis, a u suradnji sa KŠR Gorovo.

Kako smo već najavili, festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Komentari