Popis stanovništva neće biti gotov na vrijeme? Počelo se popisivati – telefonski

30

Do 29. listopada druga faza Popisa stanovništva trebala bi završiti, no i dalje je neizvjesno hoće li popis biti gotov na vrijeme. Zbog toga, pojavile su se informacije da neki popisivači nude građanima opciju da ih popišu telefonski.

Da se popisati može i telefonski, potvrđuje i čitateljica koja se javila za Dnevnik.hr i u srijedu popodne u manje od 15 minuta razgovora s popisivačem popisala dvoje ljudi. Sebe i jednog člana svog kućanstva.

Popisivačica stanovništva koja je zadužena za područje na kojem čitateljica živi ostavila je svoj kontakt na vidljivom mjestu u ulazu zgrade kako bi je kontaktirali oni koji, u trenucima kada je bila u obilasku, nisu bili kod kuće.

Čitateljica je popisivačici poslala poruku s upitom mogu li se čuti telefonski i za sat vremena dobila povratni poziv. Dala je osobne podatke osoba koje se upisuju te naznačila da daje podatke o drugoj osobi.

Prvo je odgovarala na pitanja za sebe, a potom odgovore na ista pitanja dala za drugog člana svog kućanstva. To, kaže, nije radila “na slijepo”, jer na službenim stranicama popisa stanovništva postoji Popisni upitnik kojeg je pratila paralelno kako je popisivačica postavljala pitanja.

L.B.

Komentari