Pobuna na Iloviku: “Ministarstvo pomorstva je u jednom radnom danu pregledalo i odobrilo svu dokumentaciju vrijednu 80 milijuna kuna”

149

Stanje na Mrtvaški je dramatično nakon što su započeli radovi u uvali. Mještani Ilovika sada će do svojih škola, radnih mjesta, liječnika i dalje prema kopnu, umjesto 10-15 minuta, putovati višestruko dulje prema Malom ili Velom Lošinju. Nakon što je večeras postavljena ograda visine od 2 metra da se učenici ne mogu iskrcati i ići u školu, mještani Ilovika nastavili su se boriti.

Predstavnik Mjesnog odbora Ilovik Ladislav Rodoslović, gostovao je na N1 gdje je pojasnio zašto su njegovi sumještani digli bunu i blokirali radove na luci koja ih povezuje s ostatkom Hrvatske.

“Osuđuju nas i našu djecu umjesto brodske veze od 10 minuta na brodsku vezu kojoj do Lošinja treba više od sata po lijepom vremenu, a gotovo dva sata po ružnom i koja ne može ploviti 100 dana godišnje”, kaže. Upozorava i na nezakonitosti u projektu koji je po njegovom mišljenju tri puta preskup za ono čemu bi trebao služiti: “Ministarstvo pomorstva je u jednom radnom danu pregledalo i odobrilo svu dokumentaciju vrijednu 80 milijuna kuna, građevinska dozvola izdana je protuzakonito, a sve je odmah odobrio i čelnik SAFU-a, za kojeg znamo gdje se sad nalazi!”

L.B.

Komentari