PGŽ izdvojila 8,5 milijuna kuna za razvojne projekte općina i gradova

158

U okviru programa i projekata ravnomjernog razvitka za financiranje iz županijskog proračuna napravljen je treći, posljednji raspored sredstava u visini od preko milijun kuna, istaknuo je na jučerašnjem press kolegiju pročelnik upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Odlukom župana dodijeljena su sredstva u iznosu od 290.000 kuna Općini Fužine za popravak broda na jezeru koji je uništen uslijed nevremena. Pročelnik je od najvažnijih sredstava istaknuo i sredstva za Općinu Matulji u iznosu od dodatnih 300 tisuća kuna za sufinanciranje Radne zone Miklavija, pa sada ukupno ulaganje PGŽ iznosi 800 tisuća kuna Primorsko-goranska županija procijenila je važnost Radne zone Miklavija osobito u svjetlu skorog koncesioniranja Zagrebačke obale tj. osiguranja adekvatnih uvjeta za pozadinska skladišta i logističke centre kako bi se nametnuli i dodatno osnažili u prostorno distribucijskoj ulozi našeg prostora.

Općine Čavle, Viškovo, Vinodolska i Grad Novi Vinodolski korisnici su ostalih dobivenih sredstava prema njihovim zahtjevima kako bi svoje razvojne projekte završili u zadanim rokovima.

Primorsko-goranska županija ukupno je ove godine rasporedila 8,5 milijuna kuna, od čega je više od pola namijenjeno direktno za područje Gorskog kotara. To su sredstava koja su namijenjena pomoći razvojnih projekata JLS ili njihovih komunalnih društava. Putem razvojne i energetske agencije tu smo da besplatno ponudimo stručnu i savjetodavnu pomoć svim našim JLS da implementiraju i prijave svoje razvojne projekte, rekao je Krpan istaknuvši kao problem što još uvijek nemamo dobre smjernice kako bi napravili novu razvojnu strategiju koja će se zvati Plan razvoja županije i to će predstavljati problem svim županijama zbog kašnjenja države.

Komentari