Obavijest Brodogradilišta Viktor Lenac: Tijekom današnjeg dana može doći do pojave neugodnih mirisa

144
Izvor: Općina Kostrena

Tijekom vikenda na području Vrh Martinšćice i Glavana osjetio se je intenzivan neugodan miris o čemu su stručne službe Općine Kostrena obavijestile dežurnog inspektora zaštite okoliša u Rijeci i ostale nadležne institucije. Kao izvor neugodnog mirisa locirano je Brodogradilište Viktor Lenac od čije je uprave zatraženo očitovanje kao i podatci mjerne postaje na Vrhu Martinšćice koje prikuplja i obrađuje Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

U odgovoru Brodogradilišta Viktor Lenac na upućene pritužbe, navode kako su u subotu 31. srpnja započeli radove antikorozivne zaštite broda BF Philipp koji je smješten u doku RI 38  u uvali Martinšćica s kojeg je skinuta veća količina obraslina čije je zbrinjavanje u tijeku. Uslijed visokih temperatura, prilikom prekrcaja otpada u transportna sredstva ovlaštenog skupljača otpada može doći do pojave neugodnih mirisa.

Brodogradilište Viktor Lenac obavještava javnost kako i tijekom današnjeg dana može doći do pojave neugodnih mirisa.

Proteklog vikenda s broda koji je u remontu skinuta je veća količina obraslina (školjki), koje su uslijed visokih temperatura i prije nego je Brodogradilište moglo organizirati njihovo zbrinjavanje počele razvijati neugodan miris. Zbrinjavanje školjki putem ovlaštenog sakupljača otpada je u tijeku, a do širenja neugodnog mirisa može doći prilikom njihovog prekrcaja u transportna sredstva. Radi sprečavanja i ublažavanja širenja neugodnih mirisa i smanjenja takvog utjecaja na okoliš tijekom zbrinjavanja otpada, Brodogradilište je angažiralo ovlaštenu tvrtku koja će primjenjivati dezinfekcijska i deodoracijska sredstva. Radovi ukrcaja i odvoza otpada na zbrinjavanje trebali bi završiti danas do 15 sati.

Komentari