Nakon niza skandala na Facebooku Zagrebačka banka odlazi s te društvene mreže

15

Kao dio grupe UniCredit Zagrebačka banka od 1. lipnja potpuno će se povući s Facebooka i Messengera, najavila je na svojoj facebook stranici, na kojoj ima oko 55 tisuća pratitelja. Kao razlog zatvaranja stranice Zaba je navela unaprjeđivanje komunikacije.

Nakon “curenja” podataka UniCredit je prošle godine prekinuo oglašavanje na Facebooku, a ove godine potpuno napušta te društvene mreže. One koje ostaju u korištenju Zagrebačke banke su Twitter, YouTube i LinkedIn, stoga će korisnici moći pratiti Banku preko tih stranica, a kontaktirati je putem chata na službenoj stranici, putem e-poslovnice, elektroničke pošte ili telefonski.

U posljednje vrijeme Facebook su pratili razni skandali, i to upravo vezani uz privatne podatke. Prošle godine tijekom rujna Facebookov API na raspolaganje vanjskim aplikacijama dao je previše fotografija privatnih korisnika nego što je imao pravo, točnije njih ukupno 6,8 milijuna, čijim je fotografijama moglo pristupiti oko 1 500 aplikacija.Nekoliko mjeseci kasnije dogodio se isti skandal s „curenjem“ podataka. Fotografije 540 milijuna korisnika bile su javno dostupne na Amazon cloud servisu.

Posljednja velika tvrtka koja s povukla s Facebooka prije UniCredita bila je britanska Lush. U oba slučaja postavlja se pitanje je li im povlačenje s jedne od najjačih društvenih mreža profitabilno. Dok mnogi ne vide svrhu u tome, stručnjaci ističu da ako su dosad stvorili dobru zajednicu, povlačenje s Facebooka neće im utjecati na rad.

Komentari