Kod Kraljevice vozač taxija izazvao prometnu nesreću s pet ozlijeđenih osoba

108
policija

U prometnoj nesreći što se jučer, 1. studenoga, oko 4.30 sati dogodila na autocesti A7 kod Kraljevice ozlijeđeno je pet osoba. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji državljanin Hrvatske upravljao osobnim vozilom, koprivničkih registracijskih oznaka (taxi vozilo), iz smjera Crikvenice prema Rijeci.

Očevidom je utvrđeno kako vozač nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti pa je u desnom oštrom zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu prometnu traku gdje je potom udario vozilom u zaštitnu ogradu.

Od jačine udarca vozilo se zarotiralo, a iz njega je pritom na kolnik ispala jedna od četiri putnice, 23-godišnja hrvatska državljanka, koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom.

U nesreći su vozač i sve putnice ozlijeđeni pa su prevezeni u KBC Rijeka gdje su liječnici za vozača i 23-godišnjakinju dijagnosticirali teške ozljede, dok su tri ostale putnice lakše ozlijeđene.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, nakon završenog postupanja 53-godišnjak će biti kazneno sankcioniran, odnosno protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama područja nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teške, a pet osoba lakše tjelesne ozljede.

Apeliramo ponovno na vozače da budu maksimalno oprezni u prometu te da poštuju sve prometne propise.  K tome pozivamo i putnike na obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima kako ne bi zadobili ozljede u nesreći, osobito one teške i opasne po život. 

Komentari