Građanska inicijativa Hod za život ogradila se od izjava Barbare Brezac Benigar

46

Kao što je to već poznato, u subotu 27. srpnja održao se Hod za život u gradu Rijeci, a tijekom Hoda za život predsjednica Udruge Malaika Barbara Brezac Benigar kazala je kako su žene koje žele pobaciti ubojice.

Međutim, građanska inicijativa Hod za život ogradila se od takvih izjava pa su sukladno tome priopćili:
“Stavovi gospođe Benigar ne mogu se ni na koji način poistovjetiti sa stavovima miroljubivog Hoda za život koji izražava podršku nerođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakom ljudskom biću. Pod sloganom “Moja kultura je kultura života” danas je u Rijeci održano okupljanje u organizaciji riječke udruge Malaika kojoj je predsjednica Barbara Brezac Benigar. Niti udruga Malaika niti gđa Benigar nisu dio nacionalne inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji se ove godine održava pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije.” Isto je objavljeno i na Facebook stranici Hod za život – Rijeka. Ovim se putem ograđujemo od izjave gospođe Benigar o silovanim ženama ili bilo čemu drugom.”

Jednako tako, Barbari Brezac Benigar poslan je zahtjev da prestane neovlašteno koristiti logo i vizualni identitet Hoda za život budući da se “aktivnosti njezine udruge, način rada u lokalnoj zajednici, te njezine izjave ne bi potpuno neopravdano povezivale s Hodom za život.”

Komentari