Foto-recept: Napravite najbolje limuncine!

92
Foto: Dragan Petric Facebook

Limuncine svi obožavaju, od odraslih do onih najmanjih. Zato, Dragan Petrić na društvenim mrežama podijelio je odličan foto-recept kako napraviti najbolje limuncine. Njegov recept prenosimo vam u cijelosti:

“Evo vam foto-recept za prejebene limuncine od komiških limuna, desertnu grickalicu kojom ćete iznova seksualo očarati bračnog partnera i uvaliti dječurliji prirodne vitamine, a da budu oduševljeni!

Tu je cijeli recept, a možete ga konceptom kojeg je patentirao Mate Janković pratiti i korak po korak po slikama, samo bez njegovih genijalnih stilskih figura kojima nadoknađuje loše kadriranje fotki…
Zamolite sestru da vam iz Komiže donese pet-šest kila nešpricanih limuna iz vašeg vrta, jer niste zbog dijagnoze covida mogli za praznike ići u Komižu s njom. Neka ubaci i pokoju naranču, tek tako da paket ne bude jednolično žut.
142013276_10159217389557472_8736087609760893003_n
Foto: Dragan Petric Facebook

Ocijedite limune. Dobit ćete oko 2 litre limunovog soka. Stavite ga u modlice u kojima inače pravite led i kada poželite piti linunadu, stavite jednu kockicu u čašu vode. Ta limunada je nusprodukt limuncina. Korice od limuna stavite u golemi lonac u hladnu vodu. Neka se točaju 5 dana uz mijenanje vode 2 puta dnevno.

141893083_10159217389667472_6685044277107048130_n
Foto: Dragan Petric Facebook

Nakon pet dana namakanja, ocijedite korice, sa žličicom za kavu ostružite ostatke limunove pulpe i nasjeckajte korice na tanke prugice. Blesava dječurlija će u ovom trenutku veselo pitati pripremate li pommes frites. Recite im da da. Za par sekunda dodajte “ali za sebe”. Benigno manipuliranje njihovim emocijama je zabavno – i oni to rade vama.

141992550_10159217389777472_3060374287660346854_n
Foto: Dragan Petric Facebook

U što veću tavu stavite nasjeckane korice i otprilike isto toliko šećera (običnog, bijelog). Možete dodati i pola deci vode. Na pola kile korica, dakle, ide pola kile šećera. Naložite vatru na najjače. Pripremite odmah masni papir za pečenje tako da ga raširite na čistu kuhinjsku krpu. Sad ste već kuvar pro level!

142168301_10159217389897472_5812730104482171407_n
Foto: Dragan Petric Facebook

Šećer će se odmah rastopiti. Miješajte taj rastopljeni šećer s koricama limuna konstantno. Stvar će u ovom trenutku izgledati kao da dinstate tripice, samo što kuhinja neće smrdjeti kao posrana pelena od bebe koja je ždrokala sušene marelice, već dijametralno suprotno – po buketu limunovog cvijeća pošpricanom Bvlgarijevim parfemom, nekim “limunastim”.

141449021_10159217389577472_138039812009222979_n
Foto: Dragan Petric Facebook

Kada tekući šećer u potpunosti “ispari”, a zapravo “uđe” u te limunove korice, istresite korice na masni papir i raširite ih tako da se što manje diraju. Dok se hlade, svako malo požderite jedan nezavršeni limuncin da se uvjerite da vam dobro ide. Dajte i dječurliji da probaju “pommes frites” – kombinacija djece i šećera nikad ne razočara brzim ekstremnim posljedicama.

141862747_10159217389682472_1837855125347729355_n
Foto: Dragan Petric Facebook

Šećer će se na površini limuncina malo po malo kristalizirati kako se oni hlade i suše. Ako ne potamanite baš sve, nakon što tako odleže 24 sata, uvaljajte ih još malo u šećer da ne budu ljepljivi i da izgledaju više apetitlih i onda ih stavite u staklenu posudu. Taj miris svježeg limuna, taj gorko-slatki okus, ta tekstura oralnog seksa u ustima, ta energija vitamina i šećera… tako se da živjeti!”

Snimka zaslona 2021-01-25 104229
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari