Limuncine svi obožavaju, od odraslih do onih najmanjih. Zato, Dragan Petrić na društvenim mrežama podijelio je odličan foto-recept kako napraviti najbolje limuncine. Njegov recept prenosimo vam u cijelosti:
“Evo vam foto-recept za prejebene limuncine od komiških limuna, desertnu grickalicu kojom ćete iznova seksualo očarati bračnog partnera i uvaliti dječurliji prirodne vitamine, a da budu oduševljeni!

Ocijedite limune. Dobit ćete oko 2 litre limunovog soka. Stavite ga u modlice u kojima inače pravite led i kada poželite piti linunadu, stavite jednu kockicu u čašu vode. Ta limunada je nusprodukt limuncina. Korice od limuna stavite u golemi lonac u hladnu vodu. Neka se točaju 5 dana uz mijenanje vode 2 puta dnevno.

Nakon pet dana namakanja, ocijedite korice, sa žličicom za kavu ostružite ostatke limunove pulpe i nasjeckajte korice na tanke prugice. Blesava dječurlija će u ovom trenutku veselo pitati pripremate li pommes frites. Recite im da da. Za par sekunda dodajte “ali za sebe”. Benigno manipuliranje njihovim emocijama je zabavno – i oni to rade vama.

U što veću tavu stavite nasjeckane korice i otprilike isto toliko šećera (običnog, bijelog). Možete dodati i pola deci vode. Na pola kile korica, dakle, ide pola kile šećera. Naložite vatru na najjače. Pripremite odmah masni papir za pečenje tako da ga raširite na čistu kuhinjsku krpu. Sad ste već kuvar pro level!

Šećer će se odmah rastopiti. Miješajte taj rastopljeni šećer s koricama limuna konstantno. Stvar će u ovom trenutku izgledati kao da dinstate tripice, samo što kuhinja neće smrdjeti kao posrana pelena od bebe koja je ždrokala sušene marelice, već dijametralno suprotno – po buketu limunovog cvijeća pošpricanom Bvlgarijevim parfemom, nekim “limunastim”.

Kada tekući šećer u potpunosti “ispari”, a zapravo “uđe” u te limunove korice, istresite korice na masni papir i raširite ih tako da se što manje diraju. Dok se hlade, svako malo požderite jedan nezavršeni limuncin da se uvjerite da vam dobro ide. Dajte i dječurliji da probaju “pommes frites” – kombinacija djece i šećera nikad ne razočara brzim ekstremnim posljedicama.

Šećer će se na površini limuncina malo po malo kristalizirati kako se oni hlade i suše. Ako ne potamanite baš sve, nakon što tako odleže 24 sata, uvaljajte ih još malo u šećer da ne budu ljepljivi i da izgledaju više apetitlih i onda ih stavite u staklenu posudu. Taj miris svježeg limuna, taj gorko-slatki okus, ta tekstura oralnog seksa u ustima, ta energija vitamina i šećera… tako se da živjeti!”

Komentari