Festival Sportske Rekreacije PGŽ: Sjajna nedjelja u Lovranu i Preluku

106
festival sportske rekreacije pgž
Festival sportske rekreacije nastavio se ove nedjelje i to kroz dva odlična programa na moru te se još jednom potvrdilo koliko je festival raznovrstan i koliko se kroz odaziv sudionika prometnuo kao popularna manifestacija.

Jedan dio nedjeljnog programa održao se u Lovranu i to povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, a ponudio je odlične aktivnosti u suradnji s JK Istra Lovran

U lovranskoj luci održao se program jedrenja na jedrilicama klase Optimist i Laser te su se svi zainteresirani, uz stručno vođenje trenera jedrenja JK Istra Lovran, mogli okušati u ljepoti jedrenja. U isto vrijeme održao se i program vožnje SUP-a kroz kojeg su zainteresirani isprobali vožnju na ovoj megapopularnoj dasci, a uz pomoć stručnih voditelja mnogi su lakše savladali osnove supanja. Zanimljivo je bilo i “na kraju” jer je program udičarenja također privukao znatiželjnike koji su, uz stručno vodstvo trenera i natjecatelja iz Športskog ribolovnog društva Zubatac Lovran, mogli naučiti osnove ribolova – udičarenja. Posebno atraktivna bila je promocija jedrenja s radiuopravljanom jedrilicom modela “Dragon Force 65” klase IOM. Promociju su vodili treneri YC Opatija, a uz njihovu pomoć svi zainteresirani su mogli naučiti jedriti radioupravljanom jedrilicom te je more ispred Lovrana bilo ispunjeno jedrima što je bio i lijep doživljaj za promatrače, kojih je bilo nemalo.
festival sportske rekreacije pgž
I dok je Lovran bio središtem zanimljivih i atraktivnih programa, u Preluku su se okupili vrhunski supaši jer se održavala SUP regata Kup Grada Kastva, a koja se boduje za 2. SUP Kup Kvarnera. Regata se održala u suorganizaciji sa SRD Preluk, VOP SUP Team-om i Gradom Kastvom, a okupila je brojne sudionike koji su se natjecali u raznim kategorijama. U kategoriji dječaka do 9 godina starosti najbolji je bio Patrik Baćić iz Matulja, dok je Matuljka Monika Pošćić bila najbolja u istoj dobnoj kategoriji kod djevojčica. U kategoriji od 9 do 14 godina starosti, kod dječaka je najbolji bio Nino Baćić iz Rijeke, a Opatijka Stella Veršić kod djevojčica. U kategoriji FUN MUŠKARCI najbolji je bio Matuljac Gordan Pošćić, a u kategoriji FUN ŽENE Marijana Poropat iz Kastva. Slovenac Klement Marolt pobjednik je kategorije RACE MUŠKI, a Opatijka Ana Bosak Veršić u kategoriji RACE ŽENE. Matulji imaju i najbolje u kategoriji ELITE MUŠKI i ELITE ŽENE te su titule osvojili Emilio Baćić i Nataša Srdoč.
festival sportske rekreacije pgž
I Lovran i Preluk su ponudili jednu sjajnu sportsku nedjelju, a već za naredni vikend sprema se rekreacijsko – sportski spektakl na Platku. Bit će to odlično finale ovogodišnjeg ljetnog izdanja Festivala sportske rekreacije.
festival sportske rekreacije pgž
L.B.

Komentari