Daj ruku, useli knjižnicu: Riječanke i Riječani zajedničkim snagama dovršili preseljenje knjiga u novu Gradsku knjižnicu

231
daj ruku, useli knjižnicu
Foto: HKD FB

Danas, točno u 13 sati započela je velika zajednička akcija Riječanki i Riječana – prijenos knjiga od ruke do ruke od stare lokacije Središnjeg odjela Filodrammatica do nove lokacije u kvartu kulture “Benčić”. 

Putem ljudskog lanca prenijelo se nekoliko stotina naslova. U programu pod nazivom ‘Daj ruku, useli knjižnicu!’ sudjelovali su svi građani i građanke koji su se prijavili, a koordinirali su ih vrijedni Volonteri HKD-a. Posljednju knjigu u novu knjižnicu unijele su vjerna korisnica stručne književne građe i publicistike, gospođa Mirna Potkovac Endrighetti i vjerna korisnica Dječje kuće i odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka, djevojčica Noemi Janjatović, a zadnja knjiga u lancu bila je kultna “Kako čitati grad” riječke povjesničarke umjetnosti i arheologinje Radmile Matejčić.

Fascinantan zahvat stvaranja prave knjižnične zgrade u bivšoj tvornici cigareta, do nedavno potpunoj ruševini, time je došao do svoga finala ili bolje rečeno pravog početka.

daj ruku, useli knjižnicu
Foto: HKD FB

 

Komentari