200 metara duga hrvatska zastava s Kvarnera ne smije na stadion u Kataru

143
nogomet

Navijači iz Crikvenice i Bribira uspješno su dopremili najveću hrvatsku navijačku zastavu u Katar, no tu nije kraj problemima. Naime, gotovo 100 kilograma teška i 201 metar duga zastava ne smije na stadion u Kataru,

“Zastava na stadion ne može ući zbog svoje veličine, maksimalne dozvoljene dimenzije su 2×1,5 metar. Ujutro prije utakmice planiramo je prošetati trgom”, rekao je Dado Čor, koji se za Jutarnji list javio s aerodroma dok je čekao da zastava prođe carinu.

Navijačka četvorka, u sastavu: Dado Čor, Zlatko Antonić, Miljenko Bjelanac i Bruno Dobrinić, sletjeli su u Katar jutros u 2 sata i 5 minuta po lokalnom vremenu.

Podsjetimo, zastava je prvi put ugledala svjetlo dana 2004. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu, no tada je bila duga “samo” 80 metara, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dosegla je 96 metara.

“Prvu verziju zastave šivale su dvije žene u tvornici Kamensko u Grižanama prije osamnaest godina, a ove godine produživanje je odradila firma CroSport Vez, glavni zaduženi je bio moj prijatelj Jakov, rekao je Čor. Povratna karta nije kupljena niti za četvoricu navijača niti za zastavu, o tome će razmišljati kad Hrvatska pobjedi”, objasnio je navijač.

“Kartu smo kupili u jednom smjeru jer se ne zna datum povratka. Naša je karta koštala 440 eura (oko 3300 kuna), a prijevoz zastave bio je još skuplji jer putuje kao cargo teret”, kaže Čor.

Ipak, ova hrvatska zastava razvijena je danas u centru Dohe.

L.B.

Komentari