Sastojci:
1/2 šalice odležanog balzamičnog octa
1/4 šalice maslinovog ulja
1 žlica Worcestershire umaka
6 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1/2 šalice narezanog mladog luka
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
2 žličice soli
1/8 žličice kajenskog papra
2 žličice meda
1/4 šalice svježih listova ružmarina
2 funte goveđeg filea
4 ražnjića
Korak 1
U posudi umutite balzamični ocat, maslinovo ulje, Worcestershire umak, češnjak, zeleni luk, sol, crni papar, kajenski papar i med. Dodajte ružmarin i ostavite sa strane.
Korak 2
Izrežite govedinu na kocke i dodajte u marinadu; promiješajte da se sve kocke dobro oblože. Zamotajte i ostavite u hladnjaku preko noći, povremeno promiješajte ako je moguće.
Korak 3
Navucite govedinu na 4 ražnja i osušite papirnatim ručnicima prije pečenja. Sav višak marinade sačuvajte za podlijevanje.
Korak 4
Pecite na žaru na jakoj vatri, povremeno podlijevajući marinadom, oko 5 minuta po strani za srednje, ili dok govedina ne postigne željenu pečenost. Uklonite meso s roštilja i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
Korak 5
U međuvremenu zakuhajte preostalu marinadu u loncu. Procijedite i koristite kao umak za posluživanje.