“2nd Conference on Machine Learning for Gravitational Waves, Geophysics and Control Systems” – Susret znanstvenika na Tehničkom fakultetu u Rijeci

28
Foto/Facebook

“2nd Conference on Machine Learning for Gravitational Waves, Geophysics and Control Systems” naziv je konferencije koja će se 11. i 12. rujna, s početkom u 9 sati, održati na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.   

Gravitacijske valove teorijski je predvidio Albert Einstein 1916. godine, dok su eksperimentalno dokazani 2015. godine te predstavljaju veliku prekretnicu u području fizike. S druge strane, u području računarstva kroz proteklih nekoliko godina ostvaren je veliki napredak u umjetnoj inteligenciji i dubokom učenju.

Tijekom susreta znanstvenici iz 20 europskih zemalja koji sudjeluju u projektu prezentirat će svoja istraživanja vezana uz korištenje dubokog učenja u analizi i obradi podataka iz astronomije i geofizike.

teknički

Ulaz na konferenciju je slobodan. Konferencija se održava na engleskom jeziku, a više o samom programu može se pronaći na stranicama Tehničkog fakulteta.

 

Komentari