Zabilježeni prekršaji na riječkim ulicama, o važnosti opreza u prometu poručuje i spot snimljen u Adamićevoj

17

U posljednjim satima na riječkom su području zabilježene prometne nesreće. Jedan se nesretni slučaj dogodio na Bulevardu kada je automobil naletio na pješakinju koja je prolazila cestu na pješačkom prijelazu. Vozačica je odmah pozvala hitnu pomoć, a ozlijeđena je pješakinja ostala pri svijesti. U Vrbovskom je automobil koji se kretao unazad udario u motociklista u naletu.

Nedavno je policija provela akciju u kojoj je uočeno 39 prekršaja pješaka i 81 prekršaja vozača. Pješaci su uglavnom bili kažnjeni zbog prelaska ceste izvan pješačkog prijelaza ili prelaska pješačkog na crveno svjetlo. Glavnina kazni vozačima odnosila se na nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu. Kako bi se spriječile prometne nesreće važno je poštivati pravila prednosti u prometu.

Upravo su riječke ulice poslužile kao model za prikaz (ne)sigurnosti u prometu, i to iz biciklističke perspektive. Važnost opreza u prometu i poštivanja prometnih pravila naglašava promotivni video-spot snimljen u Adamićevoj ulici u sklopu Škodinog projekta We love cycling.

Rijeka se pokazala kao popularna lokacija za snimanje, posebice Adamićeva ulica, koja se može vidjeti i u jednoj sceni reklame za Mercedes, u kojoj su prikazane ulice mnogih gradova svijeta.

Komentari