[VIDEO]Press centar na stadionu HNK Rijeka nosi ime po Orlandu Rivettiju

17

Od danas, 19. studenog press centar u HNK Rijeka nosi ime “Orlando Rivetti”. Uprava riječkog prvoligaša donijela je odluku da mjesto u kampu koje je rezervirano za medije nosi ime prema doajenu riječkog, ali i hrvatskog novinarstva koji je svojim radom i pisanjem, te posebnom strašću, posebice prema nogometu i Rijeci, zadužio sve nas.

Orlando nas je nedavno napustio u 68. godini života, a press centar HNK Rijeka nosit će njegovo ime od danas (19. studeni). Datum nije slučajno odabran, naš Orlando bi danas proslavio 69. rođendan.

“Spomen na Orlanda tako će zauvijek ostati utkana u press centru kojega će krasiti njegov lik, uz niz citata i njegovih tekstova”, poručili su iz HNK Rijeka.

Orlando Rivietti, jedan od najuglednijih riječkih sportskih novinara preminuo je 18. listopada u 69. godini. Bio je dugogodišnji kolumnist Novog lista i Jutarnjeg lista te legenda sportskih zbivanja u Rijeci, ali i puno šire. Javnosti je bio poznat i kao voditelj emisije Orlando na Kanalu Ri, a bio je i novinar u Sportplusu. Rivietti se etablirao kao vodeći kroničar sportskih događanja u Rijeci i na Kvarneru te je slovio kao jedan od najvažnijih komentatora nogometa i košarke. Izvještavao je s brojnih europskih i svjetskih prvenstava te s 5 Olimpijskih igara. Dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo. Uvjereni smo da su mnogi upravo zbog Riviettija zavoljeli sport i počeli se baviti sportskih novinarstvom.

Komentari