[VIDEO]Ministrica Divjak otkrila što će biti s državnom maturom i krajem školske godine

34

Pozdrav svima i dobrodošli na virtualni roditeljski sastanak. Pristiglo je jako puno vaših pitanja i prijedloga na kojima vam želim zahvaliti. Važno mi je da točne informacije dođu do svakog od vas i zato ću pokušati odgovoriti na što više vaših pitanja. 😊

Objavljuje Blaženka Divjak u Srijeda, 8. travnja 2020.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas u 16 sati sazvala je roditeljski sastanak u kojem je odgovarala na pitanja o nastavi na daljinu, državnoj maturi, završetku školske godine i upisima u srednju školu. U opisu videa stoji:

“Pozdrav svima i dobrodošli na virtualni roditeljski sastanak. Pristiglo je jako puno vaših pitanja i prijedloga na kojima vam želim zahvaliti. Važno mi je da točne informacije dođu do svakog od vas i zato ću pokušati odgovoriti na što više vaših pitanja.”

Ministrica Divjak istakla je kako u nastavi na daljinu ima nastavnika koji zadaju previše zadataka i onih koji zadatke ne zadaju uopće te je u tu svrhu potrebno naći ravnotežu. Oko upisa u srednju školu, sve je navedeno na internetskoj stranici upisi.hr, a ocjene će se zaključiti, poboljšati i ispraviti po završetku školske godine.

Što se tiče državne mature, ministrica Divjak istakla je: “Sve ovisi o koronavirusu, čekamo upute Stožera i odlučit ćemo koji od scenarija stavljamo na snagu. Esej iz hrvatskog jezika neće biti u svibnju, on će biti u lipnju. U svibnju ćemo imati probni esej kako bi učenici vidjeli koliko su spremni.”

Komentari