[VIDEO]Jeste li znali? Slapovi Niagare srušili su se 1954. godine

28

Mnogi od vas vjerojatno ne znaju da su se prije više od šest desetljeća, 1954. godine, popularni slapovi Niagare srušili. Cijeli događaj zabilježen je na videu, tako da ga možete pogledati i sami.

Ako ste ikada posjetili Niagarine vodopade, zasigurno ste bili očarani njihovom ljepotom. Smješteni na južnom kraju Niagarske klisure, sastoje se od tri vodopada koji razdvajaju međunarodnu granicu između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Od najvećeg do najmanjeg, tri vodopada su Horseshoe Falls, the American Falls i Bridal Veil Falls, svi jedinstveni i spektakularni na svoj način. Popularno su odredište za odmor, ali iznenadit ćete se kad saznate da su se srušili 1954. godine!

Ljudi zaduženi za slapove primijetili su stvaranje pukotina u zemlji i bili su svjesni da će se dogoditi katastrofa. Tada su u trenutku stijene, krhotine i tone prljavštine pali s vrha vodopada i srušili se na dno rijeke. British MovieTone opisuje isječak na sljedeći način: “Kad su se prve pukotine pojavile u stijeni pokraj slapa Niagara, snimatelji MovieTonea čuvali su budno bdijenje. Njihovo strpljenje nagrađeno je senzacionalnim slikama dok se 185.000 tona stijene srušilo na dno vodopada. “

Izvor: Healthy Food House

Komentari