Video spot za Rimčevu “Neveru” u potpunoj tajnosti snimljen u Novalji – nezaobilaznoj destinaciji sedme umjetnosti

46

Hiperautomobil „Nevera“ Mate Rimca proteklog je tjedna oduševio kako Hrvatsku, tako i ostatak svijeta. Ovaj tehnološki iskorak u području automobilske tehnologije javnost je oduševio svojim performansama koje su jednake sili prirode po kojoj je nazvan, ali i činjenicom da se njime otvaraju vrata autonomnoj vožnji i električnoj mobilnosti što je značajan korak naprijed u Hrvatskoj.

Video spot za „Neveru“ u potpunoj tajnosti snimljen je na otoku Pagu, točnije na području Grada Novalje, koja je u posljednjih nekoliko godina postala važna kulisa za snimanje filmova, glazbenih, modnih i sportskih reklama. Kadrovi nevjerojatno brze Nevere snimljeni su na prilazu koji se proteže od trajektnog pristaništa Žigljen do samog središta otoka – Zrća. Za ovako sjajnu promociju Hrvatske zaslužna je TZ Novalja na čelu s direktoricom Marinom Šćiran Rizner.

„Od 2015. godine snimanjem modnog editorijala Vogue za Latinsku Ameriku te „otkrića“ bisera poput predjela Ručice i Beriknice, intenzivnijom komunikacijom s HAVC-om, ustanovom koja potiče promicanje audiovizualne kulture u Hrvatskoj, Novalja i Pag postaju još snažnije vezani za promociju sedme umjetnosti kroz jačanje turizma. Nakon Voguea, nizali su se modni editorijali poput Elle, Harper’s Bazzar, filmovi „The Terror“, „Islander“, „Ibiza“, „The Grand Tour“, „Interrail“, „Tutto il mio folle amore“ Gabriela Salvatoresa. Razvoj novih turističkih proizvoda u kojima filmska industrija i filmski turizam ima rastuću te izuzetno važnu ulogu generira značajan porast turističkog prometa u inače slabije posjećenim turističkim mjesecima. Fenomen je to koji podrazumijeva putovanje u destinacije u kojima su snimane atraktivne i omiljene serije, filmovi, reklame samo da bi se upoznalo destinaciju te da bi se na neki način postalo dio te priče. Iz svega navedenog, uz spomenuti dolazak novih gostiju, za vrijeme snimanja dolazi do trenutnih gospodarskih efekata, koji uključuju dodatnu potrošnju stranih i domaćih filmskih ekipa tijekom boravka na lokacijama snimanja“, kazala je direktorica TZ Novalja Marina Šćiran Rizner za Novi list.

Za gastronomski dio priče zaslužan je poznati novaljski restoran s Michelinovom zvjezdicom „Boškinac“. Vlasnik ovog restorana Boris Šuljić ima određene sličnosti s Mate Rimcem jer je prije 30 godina imao čvrstu viziju i svoj san ostvario kroz pokretanje Kalipsa, prvog disco kluba na Zrću. Tog trenutka pokrenut je globalni fenomen – Zrće. Stoga se Mate Rimac i Boris Šuljić itekako mogu dobro razumjeti i međusobno podržavati. Boris Šuljić svoj brend „Boškinca“ prenio je na cijeli otok Pag i šire, diljem svijeta. Upravo kao što je i Mate Rimac svojim automobilima zasjao na zahtjevnom svjetskom tržištu.

Video spot „Nevere“ je u manje od 24 sata pogledalo milijun ljudi, a kada uzmemo sve u obzir „Nevera“ doprinosi nevjerojatnoj promociji hrvatskog turizma, jednoj od naših najvažnijih grana

Komentari