Urban&4 predstavili videospot za pjesmu “Sama”

149

Urban&4 u ponedjeljak su predstavili spot za singl “Sama”. Riječ je o jednoj od pjesama koja će se naći na predstojećem dvostrukom studijskom albumu “Lipanj, srpanj, kolovoz”, koji izlazi u petak, 10. rujna, a tada će biti predstavljena i naslovnica albuma za koju je zaslužan slikar i ilustrator Tomislav Torjanac.

Riječ je o albumu koji će predstaviti dvije strane Urbana: jednu sa Četvorkom, a jedna solo.

“Pjesma ‘Sama’ nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njezina prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj. Osim spomenutih singlova objavljenih s Četvorkom, ‘Nitko osim nas’ je jedini singl sa ‘Zapisa’, pjesama koje su nastajale u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja.

O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima. Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način”, objasnio je Damir Urban za Novi list.

Režiju spota potpisuje Milica Czerny Urban koja je videospotom prenijela snažnu poruku pjesme: “Jako sam uzbuđena zbog ovog spota, ponajviše zbog divnih žena koje sam u njemu okupila. Osjećala sam da je cijelu priču, posvećenu i ispjevanu o ženama, potrebno ostaviti u potpunosti nama, tako da sam prvi puta snimala Damiru i bendu spot u kojem nikoga od njih nema. Svaka od žena koja se u spotu pojavljuju utjelovljuju i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas.”

U spotu sudjeluju: Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nataša Antulov, Tea Marohnić, Mila Čuljak, Tanja Smoje, Rajka Antulov, Belma Džomba, Marinella Matejčić, Dare Tomić i Ana Gavran Miloš.

 

Komentari