Urban & 4 iznenadili obožavatelje pred koncerte u Rijeci: Objavili su novu pjesmu “Blijeda u proljeće”

156

Ovog vikenda slijede nam dva rasprodana koncerta Urbana & 4 u riječkom Pogonu kulture, a danas točno u podne objavljen je i novi singl “Blijeda u proljeće”.

“Blijeda u proljeće” dolazi kao prvi singl nakon višestruko nagrađivanog albuma “Lipanj, srpanj, kolovoz” kojim je Urban, prema vlastitim riječima, rezimirao jednu malu epohu, zbirom pjesama koje su zaslužile biti objavljene i onih pjesama koje su ispale svjedokom vremena. Glazbu i tekst nove pjesme “Blijeda u proljeće” napisao je Damir Urban, a aranžman je djelo cijelog benda Urban & 4 Mateja Zeca koji je također zaslužan za snimanje, mix i mastering. Producenti pjesme su Damir Urban i Matej Zec.

“‘Blijeda u proljeće’ naš je novi singl, sniman u Rijeci, a nastao ovog ljeta na Brijunima. Iako ćemo spot snimati u siječnju, činilo nam se da je idealan trenutak za objaviti pjesmu baš u vrijeme rekordno brzo rasprodanih koncerata u Zagrebu i Rijeci. Naime, nakon velikog koncerta u Areni, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, željeli smo se vratiti negdje na ono iskonsko, početno – u klubove, i na stvaranje novih pjesama. ‘Blijeda u proljeće’ je uvod u naš novi album koji snimamo i imamo u planu objaviti sljedeće godine”, rekao je Damir Urban.

Komentari