U Njemačkoj velika eksplozija u farmaceutskoj tvrtki! Građani pozvani da ostanu u kućama i prate vijesti

92

U njemačkom gradu Leverkusen u industrijskoj zoni Chempark dogodila se eksplozija u pogonima farmaceutskog diva Bayer koja je uznemirila je stanovnike. U ovoj industrijskoj zoni pogone, osim Bayera ima i oko 70 tvrtki. Nakon eksplozije građeni su dobili upozorenje putem aplikacije da ostanu u kućama, da zatvore prozore i vrata te da prate vijesti.

Vlasti su proglasile ekstremnu opasnost, a otrovni oblak dima nadvio se nad gradom.

Policija govori o nepoznatom broju ozlijeđenih, petero ljudi je nestalo, a uzroci eksplozije nisu poznati. Eksplozija se dogodila u blizini spalionice otpada. Policija je blokirala široko područje oko mjesta eksplozije. Isto tako, zatvoreno je nekoliko važnih prometnica u ovom gusto naseljenom dijelu Njemačke, prenosi njemački Bild.

Zatvorene su autoceste A1 između Köln-Niehla i Kreuz Leverkusena,  A3 između Langenfelda i Kreuz Leverkusena i  A59 između Monheima i Kreuz Leverkusena. Ekstremna opasnost proširena je i na obližnji grad Solingen, a kako izvještava kontrolni centar Rheinisch-Bergischer Kreis, crni otrovni oblak kreće se prema prema Burscheidu i Wermelskirchenu. I u ovim gradovima stanovnicima je rečeno da zatvore vrata i prozore, javlja Index.

Komentari