Recept za zdrave kokice koje se pripremaju s vodom!

44

Kokice većina ljudi priprema s uljem, a vole ih začiniti i dodacima poput soli, maslaca, pa čak i karamele ili čokolade. Prema  stručnjacima, kokice imaju nekoliko hranjivih sastojaka koji poboljšavaju rad tijela.

Vitamini B-kompleksa pomažu jačanju imuniteta, poboljšavaju rad jetre i smanjuju zadržavanje tekućine. Mangan doprinosi stvaranju enzima i pomaže poboljšanju pamćenja. Magnezij pogoduje stvaranju serotonina (odgovornog za inhibiranje depresije) i pomaže u kontroli glikemijskog indeksa, što ga čini odličnim saveznikom onima koji pate od dijabetesa, a vlakna poboljšavaju probavni sustav. Ova niskokalorična grickalica priprema, na našu žalost, ne bi se trebala pripremati s uljem ili maslacom.

Nutricionistica Mayra Alecrim savjetuje pripremu bez ulja i s tek malo soli te ističe da je “ono zbog čega kokice gube glavne hranjive sastojke upravo metoda pripreme”.

PRIPREMA

Najbolje je staviti četiri do pet žlica kokica u vatrostalnu posudu te dodati jednako toliko žlica vode i jednu žličicu soli. Posudu prekrijte prozirnom folijom i na njoj čačkalicom napravite nekoliko rupica.

Stavite posudu u mikrovalnu pećnicu na tri minute, a u vodu možete dodati i bilje poput majčine dušice, ružmarina ili origana.

“Kokice napravljene s previše ulja ili soli mogu pridonijeti debljanju i ne preporučuju se osobama s visokim kolesterolom. Budite oprezni s kokicama koje dolaze s puno maslaca i natrija”, upozorava Mayra.

Osim pripreme s vodom, preporučuje se i korištenje aparata za kokice koji ne koriste ulje nego isključivo vrući zrak, piše Bright Side.

Ova zdrave kokice jesti možete do mile volje, a nećete se debljati. Večeras se gleda film i jedu zdrave kokice!

Komentari