Promotivni film TZ Viškovo srebrni na Međunarodnom festivalu turističkog filma Afrika 2024

84

Promotivni film Turističke zajednice općine Viškovo ‘Halubajski zvončari’ osvojio je Srebrnu nagradu u kategoriji Turistički video – Turistički proizvod na šestom izdanju Međunarodnog festivala turističkog filma Afrika 2024 (International Toursim Film Festival Africa 2024 – ITFFA).

Nastao pod redateljskom palicom Krešimira Černeke i tima iz produkcijske kuće Creative medija, promotivni film odlikuju umjetnički kadrovi isprepleteni s glazbenom podlogom i zvukom zvonjave zvončara, tvoreći jedinstven prikaz ove žive baštine upisane na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Na Festival je pristiglo čak 436 prijava iz 61 zemlje, a pobjednike je odabrao žiri od 46 članova koji su predstavljali filmsku i digitalnu industriju. Ocjenjivao se, među ostalim, utisak, zvuk, stil, kreativnost, tematika i storytelling. Iz velike konkurencije izabrani su najbolji promotivni turistički uradci, a među njima upravo i promidžbeni film ‘Halubajski zvončari – Halubje bell ringers’.

Festival je održan od 11. do 15. lipnja u Johannesburgu, a na svečanosti dodjele nagrada prisustvovali su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pretoriji, koji su u ime nagrađenih preuzeli nagrade.

Komentari