Princ Charles postao je modni dizajner

25

Britanski prijestolonasljednik 71-godišnji princ Charles slovi kao jedan od najbolje odjevenih muškaraca na svijetu, a mnogi magazini već su mnogo puta pohvalili njegov izbor uzoraka i boja. Zato ni ne čudi da je princ od Walesa odlučio okušati se u dizajnerskim vodama.

Princ Charles predstavio je javnosti kolekciju Modern Artisan koja se sastoji od 18 luksuznih odjevnih predmeta od najkvalitetnijih prirodnih materijala. Deset ženskih i osam muških odjevnih predmeta izrađeno je prema načelima održivosti koje princ Charles zagovara u svim područjima života. Svaki odjevni predmet ujedno ima i svoj digitalni „osobni karton“ na kojem kupac može vidjeti cijelu priču o nastanku predmeta, materijalima, ljudima koji su ga dizajnirali  i šivali kao i preporuke o održavanju. Britanskom Vogueu kazao je kako je užasnut brzom modom i kako više voli popravljati i prepravljati stvari iz ormara nego ih bacati.

Projekt Modern Artisan financirala je organizacija The Prince’s Foundation u suradnji s talijanskim Yoox Net-A-Porterom. Glavna ideja koja stoji iza projekta jest jačanje tradicionalne vještine u proizvodnji odjeće u Velikoj Britaniji i Italiji. Cijela kolekcija dizajnirana je u Italiji, a osmislili su je studenti dizajna Politecnico di Milano, a šivanje i pletenje odvilo se u Ayrshireu u Škotskoj. Šest mladih majstora kroz programe fondacije svladalo je tradicionalni krojački zanat i vještinu izrade pletiva. Za nastanak kolekcije bilo je potrebno 18 mjeseci, a sva zarada od odjevnih predmeta bit će uložena u programe obrazovanja mladih na području tekstila kroz prinčevu fondaciju.

Izvor: Daily Mail

Komentari